Bármennyire objektivitásra törekszem, bármennyire is szeretnék elfogulatlan véleményt kialakítani arról, hogy ma Magyarországon, milyen politikai, gazdasági és társadalmi helyzet van, mindig csak ugyanoda jutok. Ez nagyjából úgy hangzik, hogy ma Magyarország egy fura, deviáns politikai formáció uralma alatt álló ország. Persze kérdezheti bárki, hogy mitől is deviáns ez a fura politikai formáció? Hát attól, hogy a jelenlegi kormányunk olyan egyénileg kitalált eszközöket és módszereket igyekszik alkalmazni “uralkodó” tevékenységében, melyek a demokratikus világban ismeretlenek, vagy már kipróbáltak és nem váltak be! Vagy mondhatnám azt is, hogy megtévesztik az átlag embert, mert jobb oldalinak igyekeznek látszani, de szélső baloldali elemeket alkalmaznak a kormányzásukban!

Meglátásom szerint ennek az említett formációnak jelenlegi vezetői, arrogáns polihisztori szerepben tetszelegnek, mely abban nyilvánul meg, hogy az összes fejlett Európai Uniós országot rosszul működőnek igyekeznek beállítani, hiába fejlett a gazdaságuk, hiába fejlett a szociális hálójuk vagy hiába demokratikusak. Kérdezem mindenkitől! Otthon, lakókörnyezetünkben melyik szomszédunkat szeretjük? Azt aki állandóan kritizál minket, és soha nem köszön, ha meglát minket pofákat vág, a saját baráti körében – ha egyáltalán van neki – állandóan negatív megjegyzéseket tesz ránk és folyamatosan többnek akar látszani mint ami? Vagy azt a szomszédot szeretjük, aki barátságos, köszön, sőt időközönként összejárunk, jól érezzük magunkat együtt és kikérjük egymás véleményét?

Nyílván minden normális, hétköznapi ember úgy látja, hogy ellenszenves az a magatartás, melyben azt hangsúlyozom, hogy kizárólag én vagyok az okos, mindenki más hülye. Ráadásul a saját állításom alátámasztására új fogalmakat is kitalálok! Ilyen fogalom pl. az illeberális demokrácia!

Azt is látom, hogy a mai magyar miniszterelnök számomra teljesen érthetetlen módon azonosítja magát Magyarországgal és a magyar emberekkel! Na de továbbmegyek! Ami borzalmasan felkavart, hogy mostanában Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott beszédjében érvelt azzal, hogy őt igazolja a magyar emberek véleménye, és a mást megfogalmazó magyar ellenzéki EP képviselőiről, akik a kormányzattól eltérő módon fogalmazták meg a magyar helyzetet, azt sugallta, hogy ők nem is magyarok, így a véleményüket sem kell figyelembe venni! Szóval az ellenzéki magyar pártok EP képviselői, vagy a magyar ellenzéki országgyűlés képviselői, Orbán Viktor szerint nem magyar emberek!

Ezt borzalmasnak gondolom! Orbán Viktor szerint van a jelenlegi kormánypárt, aki mondja a jót a helyeset, hibátlan intézkedéseket foganatosít és vannak, akik ezzel nem értenek egyet, azok azonban nem magyar emberek! Ezek a másképpen gondolkodóak Orbán szerint mindannyian balliberális és/vagy kommunisták!

Sajnálatosan én ezt a kormányzati hamis ideológiát a történelem furcsa értelmezésében és az oktatásban is látom megvalósulni!

Na de engedje meg nekem tisztelt olvasó, hogy visszatérjek egy pillanatra a jelenlegi magyar kormány magatartására és a jelenlegi Alaptörvényben konstituált fogalmak közötti ellentmondásokra! Az egyik ilyen, – több is van – amikor az EU-ban mindenkit kritizálunk, érdemben senkivel nem működünk együtt, de az Alaptörvényünkben pedig azt állítjuk, hogy “az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki?” Kik ezek a mások? Diktatórikus vagy fél diktatórikus országok? Az a fő probléma, hogy ilyen és ehhez hasonló “anomáliát” hosszú oldalakon keresztül sorolhatnék!

Én úgy látom, hogy a kormányzat által létrehozott és elképesztő összeggel támogatott civil szervezetek, pl. a CÖF működik és hazugságokkal, ostoba célok megnevezésével demonstrál és kommunikál! Ezzel ellentétben, diszkriminatív intézkedésekkel, furcsa és minősíthetetlen politikával, a közvéleményt félrevezetve, jelenlegi hatalommal szemben tevékenykedő civileket eltaposni igyekeznek! Ezen szervezetek nagyon nehezen tudnak érvényesülni, és eredményt elérni.

Én abban látom ennek okát, mint ahogy a fentiekben már el is elmélkedtem róla, hogy a látszat demokrácia mögött, egy erősen korlátozó, helyenként diktatórikus lépésekkel operáló, és egyéb “héttér” tevékenységet végző hatalom van, mely a “más véleményűek” ellehetetlenítésére törekszik! Sajnálatosan még erre is rá lehet tenni egy lapáttal, ugyanis egyes ellenzéki pártok, és egyes ellenzéki politikusok sem ennek a változtatására, hanem “rákönyökölve a civilekre” igyekeznek fújni a passzátszelet, és próbálják meghatározni a magyar állampolgárok sorsát, furcsa átláthatatlan jövőképben!

Ez azért is elkeserítő, mert ezek az egyes ellenzéki pártok, a jelenlegi kormányzattal szemben semmilyen eredményt nem tudtak eddig felmutatni! Szerintem a valós szándékuk nem is erre irányult! Én úgy gondolom, hogy a “remény hal meg utoljára” jelszót szajkózva, a magyarságot érintő rendkívülien negatív kérdésekben, a civil szervezetek, és a valóban ellenzéki pártok nem csekély szakmai tőkéjét felhasználva, helyenként keményen kell fellépni, és egyre határozottabban!

Érdemes felhívni a közvélemény figyelmét, hogy ezek a “fiktív” ellenzéki erők, – szerintem egyfajta “gittegyletek” – önmagukat professzionális szakembereknek álcázva igyekeznek a jelenlegi hatalommal szemben fellépni. Vagy csak azt a látszatot szeretnék kelteni, hogy ők valóban fellépnek! Az eddigi “0” eredmény úgy vélem erősen minősíti ezt a magatartást! Én nem ezt szeretném! A leghatározottabban hazugnak gondolom, hogy egyes önmagukat ellenzékinek nevező erők “zseniális szakértői gárdája” okosabbnál-okosabb módon értelmezik napjaink történéseit, és ezen értelmezéseket “harsogó fanfárok zajának közepette”, az eddigi öt évben megszokott módon, semmilyen hatást kiváltóan fogalmazzák meg! Az én álláspontom szerint ez a szakmaiatlanságon túl, azért sem működik, mert az emberek nem értik az ilyen tudományosnak álcázott “terminus technikusokkal” fűszerezett parasztvakítást, hanem egyszerűen és közérthetően megfogalmazva azt szeretnék hallani, hogy mit tesznek, ha hatalomra jutnak, az ő és családja érdekében!

Én úgy látom, hogy a jelenlegi kormány kizárólag a sajátjait javadalmazza, kizárólag a sajátjait támogatja, és a másképp gondolkodókat, a kritikusokat, az igazi ellenzékieket pedig ellehetetleníti! Én már tapasztalom ezt! Mindezek ellenére nagyon szívesen teszem fel a kérdést: Mikor élhetünk végre úgy mint az osztrákok vagy a németek? Nem a Fidesz közeli oligarchákra gondolok, hanem az átlag magyar emberre, természetesen a politikai véleményétől függetlenül!

Azért ne felejtsük el azt sem, hogy a jelenlegi magyar kormány a statisztikai trükközések nyomán igyekszik nyomatékosítani azon kommunikációját, mint pl. “Magyarország jobban teljesít”, vagy “Magyarország eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország”, vagy “Magyarországon szilárd a közbiztonság.” Én úgy gondolom, hogy egyre több magyar ember látja, hogy ezek csak hamis szólamok, és köszönőviszonyban sincsenek a jelenlegi magyar valósággal, a tényekkel, a lakókörnyezetben tapasztaltakkal!

Úgy szeretném befejezni ezt a leírt hangosan gondolkodást, hogy idézek a Magyar Hiszekegyből: “Magyar, legyen hited és lészen országod”. Én hiszek abban, hogy nem csak az a magyar, akit a jelenlegi kormány autokratái annak minősítenek, hanem mindenki, aki itt, a hazánkban él! Remélem lesz végre egy európai Magyarország, mely minden magyaré és nem csak a saját hazug ideológiáját másokra rákényszeríteni törekvő, önmagát többségnek beállító, kisebbségé! Én ezt szeretném megélni! Ja? És azt is szeretném, hogy azok, akik vétettek a demokratikus értékek, a demokratikus jogszabályok ellen, visszaéltek hivatali helyzetükkel, akik ellopták a közpénzeket, nemzetközi felügyelettel, pártatlan bíróság előtt felelnek majd tetteikért! Vagy lehet, hogy sok science fiction filmet nézek?