Nagy homályos ködből kiérve, hirtelen minden világossá vált. Én vagyok az Országos Katasztrófavédelem főigazgatója. 2013. márciusa van, és még egy kicsit tartja magát a tél.

Hmm.. A betyárját! Nem kis beosztás! Szerencsére nagyon felkészült vagyok, ismerem feladataim minden részletét! Valljuk meg, nem kis felelősségű beosztás! Éppen ezért, mindent, ahogy kell, a szabályzat, de főként a kormányzat irányvonala, utasításai és elvárásai alapján teszek! Éppen az irodában ültem. Ez egy ablaktalan helyiség volt, ugyanis nem nézelődni, hanem dolgozni kell! Előfordulhat ugyanis, hogy egy-egy kevésbé tudatos pillanatomban kinézek az utcára és az elém táruló kép megzavar eszelősen felelősségteljes munkámban! Szóval nincs nézelődés, nincs ablak! Még a beszűrődő fény, zaj sem terelheti el a figyelmem!

Majd az ellenzék hülye provokációinak bedőlök? Na nem! A kormányzat pontosan meghatározta a teendőimet! Tél van, oda kell figyelnem nagyon! Bár nem tapasztaltam semmi rendkívülit! Azért biztos ami biztos, senkinek nem engedtem, hogy zavarjon, mindenféle információval elterelje a figyelmem, vagy befolyásolni igyekezzen döntéseim! Folyamatosan hallgattam a hozzám forró dróton bekötött egységek, intézmények jelentéseit, közöttük a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit is. A falon egy hatalmas kijelzőn, fénypöttyök jelezték az általam irányított egységek mozgását, a bevetett eszközök haladását.

Minden tökéletes! Nyugalom van, semmilyen átlagtól eltérő történés nincs! Hál’ istennek! Az időjárás sem rendkívüli. A meteorológiai szolgálat jelzi, hogy esni fog egy kevés hó! Ez végképp természetes télen. Pár hókotró kiküldéséről intézkedem, már csak a biztonság kedvéért is.

Egyszer csak borzalmas mozgás kezdődött! Az irodám ajtaján állandóan kopogntak, csörögtek a telefonok, mindenki rohangál, hihetetlen sürgés-forgás kezdődött! Mi van? Mit akarnak? Mi az, hogy nagy a hó? Mi az, hogy megbénult az ország, mi az, hogy rengeteg az elakadt jármű, sok a baleset? Na ne!! A meteorológiai szolgálat világosan jelezte, hogy kevés hó esik! Ez a tény! Én felkészült ember vagyok és nem tűröm el, hogy posztkommunista, különféle bal-liberális személyek vagy orgánumok dezinformáljanak, vagy befolyásolni igyekezzenek döntéseimet! Pontosan tudom mit kell tenni!

Tartottam magam egész nap!! Aztán nem tudom mi történt, mert felébredtem!

Előtte azért még a belügyminiszter nagyon megdicsért! Így kell ezt emberek!