Ki meri azt állítani, hogy Magyarországon van olyan személy, akire nem vonatkoznak a szabályok? Ki meri azt állítani, hogy van olyan ember, aki bármit el tud intézni? Ki meri azt állítani, hogy a rendőrséggel összefüggő kormányzati kommunikáció félrevezető és a valós problémákról eltereli a figyelmet? Esetleg van olyan bátor ember, aki azt állítja, hogy a jelenlegi kormányzat egy, a bűnös tevékenységtől megtisztított elfogulatlan rendőrséget hozott létre? Végül is mi sem akarjuk ezt cáfolni, csak ismertetünk egy elgondolkodtató esetet.

Előbb nézzük a történeti tényállást:

2012. május 9.-én 10 óra előtt néhány perccel Balatonboglár belterületén egy Volkswagen IK típusú személygépkocsi haladt Fonyód irányába és besorolt a balra kanyarodó sávba. Fonyód irányából jött egy Mercedes S 320 CDI autó, és belerohant az éppen kanyarodó Volkswagenbe. Mindkét autó súlyosan megsérült. Rendőri intézkedésre került sor, és kiszabtak 15.000 Ft helyszíni bírságot. Az eset szokványos, nap mint nap megtörténik az ország különböző pontján. Mi sem tartanánk érdekesnek, ha nem tudnánk, hogy a Mercedes személygépkocsi súlyosan túllépte az 50 km/h sebességet és a vezetője nem M. Lajos helyi lakos vállalkozó lenne, aki meglehetősen jó kapcsolatokkal rendelkezik és folyamatosan vissza is él ezzel. Mi ezt állítjuk! Állítjuk? Nem! Bizonyítjuk is:

A sebesség túllépés jól látszik a féknyomon. Az összetört autó az út jobb oldalán látszik a háttérben, ahogy éppen egy trailer-re emelik. Kérdésünk: A rendőrség álláspontja szerint miért olyan enyhe a cselekmény, hogy 15.000 Ft pénzbüntetés kiszabása elegendő? Van akinek lehet ennyire durván sebességet túllépni lakott területen? Vagy a rendőrségen “túl jól” ismerik M. Lajost? Ja jut eszembe! Az ügyszám: 14030/2275-2/ált. M. Lajosnak több furcsa és érdekes ügye is van!