A KNOÉ CÉLJA, VÉLEMÉNYE, MEGLÁTÁSAI ÉS TERVEI

Mindenekelőtt egy bevezetés formájában szeretnénk arról tájékoztatást adni, hogy az egyesület vezetése mit gondol a politikáról, hogyan látja a jelenlegi magyar helyzetet, bár erről már sokszor, honlapunkon is és rendezvényeinken is adtunk részletes tájékoztatást!

Nézzük ezeket újra slágvortokban (az eredeti német írásmódhoz ragaszkodó tagjainknak schlagwort), hogy miről is beszélünk:

    • A KNOÉ Egyesület nem politikai szervezet, hanem egy bíróság által bejegyzett érdekvédelmi egyesület
    • Sem korábban, sem a jelenben nem kötődtünk és nem kötődünk párthoz, és ezt a jövőben sem tervezzük
    • A KNOÉ vezetőségének célja, mellyel a tagság többsége is egyetért az, hogy egy olyan, szabad, demokratikus országban éljük le a hátralévő életünket, ahol mindenki megfogalmazhatja a véleményét következmények nélkül, valós tájékoztatást kapjunk a magyar és a nemzetközi helyzetről, ergo legyen szabad a média is!
    • Az igazságszolgáltatás legyen független, ne a kormányzat határozza meg, hogy ki ellen járjon el a nyomozó- vagy más hatóság, egyéb igazságszolgaltatási szerv, és ki ellen ne! Sajnálatosan napjainkban ezt is tapasztaljuk, hogy vannak a jog felett álló személyek is, sőt vannak, akik ellen kirakatpert folytatnak, melyet politikai célból indítanak, vagy valamiről szeretnék elterelni az emberek figyelmét! Magyarul jogállamban szeretnénk élni!
    • Legyen jó kapcsolatunk a szomszédos országokkal, ne hülyézzünk le senkit, és főként ne állítsuk azt, hogy Magyország a legjobb, meg mindenben jobban teljesítünk! Mi úgy véljük, hogy hatalmas eredmény lenne, ha a magyar gazdaság úgy működne, mint mondjuk a német vagy az osztrák. Természetesen ebben benne van az is, hogy egy átlag magyar keressen annyit, amennyit egy német vagy egy osztrák polgár. És még egy fontos megjegyzés, hogy ne legyenek Magyarországon olyan oligarchák, akik kizárólag a politikai kapcsolataik révén, a piacgazdaság rovására, ráadásul a közpénzek vagy az Uniós támogatások jogtalan felhasználásával egy év alatt keresnek 100 milliárd forintot! Mert sajnos jelenleg van ilyen!
Átlagkereset Németországban és Ausztriában havonta
Németország 2.950 Euro 885.000 Ft
Ausztria 2.320 Euro 696.000 Ft
  • Ez egyesületünk tagságának csípi a szemét a jelenlegi helyzet, mellyel a vezetőség maximálisan egyetért. Sajnos nem tudunk alternatívát, még nem látjuk, hogy van-e hatékony magyar ellenzék, van-e összefogás!

Már korábban erről is beszéltünk, hogy a 10.000 főt meghaladó tagságunk jelenleg lecsökkent. Közben volt sok új belépő is, így a létszámunk 6.112 fő lett. Sajnálatosan alakulásunk óta 27 tagunk meghalt. Ezúton is részvétünk. A kilépett tagjaink ezeket az okokat sorolták fel: (A teljesség igénye nélkül, csak röviden ismertetjük)

  • Felvetés: Önök nem ezt ígérték! Azt ígérték, hogy elintézik, hogy visszakapjam a nyugdíjam, de erre nem voltak képesek!
  • KNOÉ: Mi soha senkinek nem ígértük, hogy elintézzük, hogy visszakapja a nyugdíját. Ez szakmaiatlan ostobaság lett volna! Mi azt ígértük, hogy eljárunk az ügyben és minden tőlünk telhetőt megteszünk, és a magyar valamint a nemzetközi jog szabályai szerint járunk el a siker érdekében. Mi ezt is tettük, és a jövőben is ezt tesszük! Nem véletlenül vagyunk már csak mi talpon! A sikert persze még így sem tudjuk garantálni, csak harcolunk, harcolunk és reménykedünk!
  • Felvetés: Hogyan lehet, hogy rokkantnyugdíjas, akinek megvonták a rokkantnyugdíját megnyerte a peres eljárást, megítéltek neki kártérítést, mi meg nem nyertünk. Nekünk is megvonták a nyugdíjunkat.
  • KNOÉ: Az a rokkantnyugdíjas, aki pert nyert, megvonták a nyugdíját teljesen! Egy fillér ellátás nélkül maradt. Mi nem maradtunk ellátás nélkül. Ez nem ugyanaz!
  • Felvetés: Önök egy pertársaság, miért tartanak egyáltalán rendezvényeket?
  • KNOÉ: a KNOÉ soha nem volt pertársaság, hanem egy érdekvédelmi egyesület. Az, ha valaki nem tudja hova lépett be, nagyon szomorú! A tagság nem kötelező! Mi tagjaink érdekeit képviseljük több ügyben, egymással kommunikálunk, hiszen sorstársak vagyunk, ezért tartunk rendezvényeket!
  • Felvetés: Miért hívnak meg levitézlett politikusokat?
  • KNOÉ: Mi nem tudjuk értelmezni azt, hogy mit jelent, hogy “levitézlett politikus”. Azt sem tudjuk értelmezni, hogy ezt ki és milyen alapon állapítja meg? Mi úgy véljük, hogy amely ma hivatalosan működő, országgyűlési párt, a képviselői véleményét fontos ismerni és az is lényeges, hogy a Fidesz-KDNP jelenlegi kormány távozását követően milyen döntéseket hoznak, pl. az általunk képviselt ügyekben!
  • Felvetés: Ez már sokadszor, megalakulásunk óta megszámlálhatatlanul felvetett kérdés, hogy miért nem ingyenes a tagság?
  • KNOÉ: Erre egy kicsit határozottabban válaszolunk! Hát azért nem ingyenes a tagság, mert a boltban sem lehet ingyen bevásárolni! Egyesületünk működtetése pénzbe kerül. Fizetnünk kell a számítógépes honlapunk fenntartása után havonta, de egy darab papír a nyomtatópatron, posta költség, de sorolhatnánk még azt a sok-sok kiadást, mely terheli az egyesületünket! Tahát a felmerült költségeket ki kell fizetni! Egy egyesületi tagnak nem csak jogai vannak, hanem kötelezettségei is. Hogyan, de hogyan várhatja el bárki, hogy rá vonatkozó költségeket mások fizessék ki? A KNOÉ nem jótékonysági intézmény, mindenért, de mindenért fizetnünk kell, támogatást senkitől nem kapunk, működnünk pedig kell!
  • Felvetés: Eladósodott, anyagilag komoly bajban lévő tagok részére biztosítható kedvezmény?
  • KNOÉ: Amennyiben egyértelmű, hogy a probléma olyan súlyos, hogy havi 167 Ft kifizetése problémát jelent, akkor igen, ilyen esetekben vállalja a tagság többsége, hogy segítséget, támogatást ad a tagdíj vonatkozásában!
  • Felvetés: Nem értem mit akarnak! Amennyiben nyernek, az mindenkire vonatkozik, akkor miért nem mindegy, hogy tag vagyok vagy nem, miért nem mindegy, hogy fizetek vagy nem?
  • KNOÉ: Ez nem így van! Az Emberi Jogok Európai Bírósága döntése, kizárólag a beadványban szereplők névére szól! Persze van sok tájékozatlan kollégánk, aki úgy véli, hogy a jog ismerete hiányában is jól lát dolgokat, de a tények, azok tények!
  • Felvetés: Én az Önök ügyfele vagyok, ezért úgy gondolom, hogy nagy tisztelettel, az ügyfeleket megillető kötelező “alázattal” kell vonatkozásomban megnyílvánulniuk!
  • KNOÉ: Nem gondoljuk, hogy a KNOÉ Egyesület képviselőinek, vezetőinek, bármilyen alázattal kellene beszélniük a tagsággal. Mi úgy véljük, hogy egyenrangú felek vagyunk, nincs alá-fölé rendeltségi viszony közöttünk, nem is pontosan értjük ezt a felvetést! A tagunk nem ügyfelünk! Közösen megyünk előre, még akkor is, amikor sajnos sokan vannak közöttünk, akik semmit nem tesznek, semmit, nem harcolnak velünk, ráadásul a honlapunkat sem olvassák, sőt a tagi felületüket sem!