A konferenciát Kuti László a KNOÉ elnöke nyitotta meg. Nyitó beszédében elmondta, hogy Egyesületünk érdekében Ö mindent megtesz, harcol és így 60 év felett sem adja fel. Úgy fogalmazott, hogy "amíg erőm van tolom a bringát". Sajnálatosan a megbeszélt időre Z. Kárpát Dániel nem érkezett meg. A jelenlévő tagság aktualitásokról, az Egyesülettel összefüggő általánosságokkal foglalkozott. Megkaptuk az üzenenet, hogy Z. Kárpát Dániel késni fog, de jön!

Sok kérdés átbeszélésére került sor, sőt 12 órakor a jelenlévők elfogyasztották az időközben elkészült gulyáslevest. Ezúttal is nagyon nagy sikere volt, mindenkinek ízlett és többen vittek is belőle!

Megérkezett Z. Kárpát Dániel. Kuti László köszöntötte, majd feltette neki a kérdést, hogy mi a véleménye a korkedvezményes nyugdíjak visszaható hatályú megvonásával kapcsolatban. Z. Kárpát Dániel egyértelműen és világosan azt fogalmazta meg, hogy ez a jelen kormányzat részéről jogsértő magatartás volt, Ő és a pártja is ezt felháborítónak tartja és úgy véli, hogy a harcunk abszolút jogszerű, melyet Ők is támogatnak.

A jelen lévők kérdéseket is feltettek. Z. Kárpát Dániel egy nagyon fontos témában adott tájékoztatást. Azt mondta, hogy tarthatatlan, hogy az elmúlt években, sőt az elmúlt évtizedekben, minden kormányváltáskor a közhivatalok, minisztériumok állományát a portásig leváltják. Ez borzalmas hiba! Azt fogalmazta meg, hogy fejlett nyugati országokban a szakemberek maradnak, mert fontos, hogy profik dolgozzanak egy-egy politikus mögött, nálunk meg reset gombot nyomunk. Ez hiba és Ők harcolnak azért, hogy ne így legyen, hanem a szakemberek maradjanak hivatalban, mert így tud normálisan működni az ország!

Itt elnökünk beleszólt és azt mondta, hogy ezzel a felvetéssel nagyon is egyetért, hiszen az Ö véleménye is az, hogy normálisan szakemberek tudják működtetni az adott hivatalt, az adott hatóságot. "Adná isten, hogy ez bekövetkezzen!" fogalmazott. Elhangzott még néhány kérdés és arra válaszolt Z. Kárpát úr!

Néhány további információ a tagi felületen lesz olvasható!

A Konferenciánkra meghívtuk:

 

Z. Kárpát Dánielt a Jobbik Magyarországért alelnökét, országgyűlési képviselőt