Rendezvényünk most is a III. kerületben az Attila Hotelben volt a szálloda egyik belső negytermében.

Program:

Egyesületünk elnöke megnyitotta a konferenciát. Elmondta, hogy sok tagunk írt levelet, hogy nem tud eljönni mert lázas beteg. Jobbulást kívánt beteg tagtársainknak és köszöntötte a megjelent tagságot, köszöntötte meghívott vendégeinket, Weith Katalint és Sárosi Katalint. Beszélt arról, hogy a több tag jelezte, hogy furcsa levelet kapott az egyesülettől. Elmondta, hogy az egyik tagunk a Facebookon írt arról, hogy olyan meghívót kapott a KNOÉ-tól, melyben durván megfenyegették, hogy amennyiben nem vesz részt a rendezvényen, fegyelmi eljárást kezdeményezünk vele szemben. Kuti László elmondta, hogy a KNOÉ soha senkinek nem írt ilyen levelet. Kérte a tagságot, hogy amennyiben valaki ilyennel találkozik, vagy valaki ilyen levelet kapott vagy kap azonnal jelezze. A jelenlévő tagokat meg is kérdezte Kuti László, hogy kapott-e valaki ilyen vagy hasonló tartalmú levelet. A válasz egyérterlmű volt, senki nem kapott ilyen, de hasonló tartalmú levelet sem. Beszélt arról is, hogy egy tagunk e-mailben jelezte, hogy tud a KNOÉ-n belüli és kívüli vitákról. Kuti László azt mondta, hogy semmilyen tudomása nincs arról, hogy a KNOÉ-n belül viták lennének! Megkérdezte, hogy tud-e valaki egyesületen belüli vitákról. A válasz egyértelmű volt, senkinek nincs ilyen vitáról tudomása. A cél közös, a harc közös.

Ezt követően Weith Katalin kért szót, és arról beszélt, hogy az motiválta mozgalmuk létrehozását, hogy tapasztalták, az ország egy olyan pontra jutott, amely jelen igazságtalan helyzethez, furcsa politikai szituációhoz vezetett. Sok civil szervezeti vezetővel találkozott, akik komoly ügyekkel foglalkoznak, és fellépnek az igazságtalanságok ellen. Beszélt arról is, hogy ma Magyarországon olyan intézkedések születnek, melyek valamilyen pártérdekből eredeztethetőek. Elmondta, hogy Ők egy bal- és jobboldaltól független grémiumot szeretnének létrehozni, mert az elmúlt 28 évben volt minden, mind a két oldal megmutatkozott, nem túl sok sikerrel. Elmondta, hogy ez idő alatt, mely egy fiatal felnőtt kor, itt az ideje, hogy változások történjenek. Mozgalmuk véleménye az, hogy egy tartalmi rendszerváltásra van szükség. El kell jutni egy "kötetlen" demokráciáig, de addig rögös az út. Beszélt arról, hogy optimális esetben egy politikusnak az a dolga, hogy menedzselje az országot, nem csak anyagi értelemben. Az embereket viszont meg kell tanítani arra, hogy az Ö kezükben van a döntés, főként ha valamelyik politikus, nem megfelelően végzi a munkáját.
Sárosi Katalin megerősítette Weith Katalin által elmondottakat, azzal kiegészítve, hogy Ő a Budakalász TV tulajdonosaként megtapasztalta, hogy milyen módon tudta a politika a számára kellemetlen vagy nem kívánatos szervezeteket tönkretenni, ellehetetleníteni. Ő ugyanígy járt a Budakalász TV vonatkozásában. Megfogalmazta még, hogy fontos az összefogás, fontos az együttműködés. 

Konferenciánkra meghívtuk:

 

Weith Katalin Magunkért Mozgalom alapítótag

Sárosi Katalin Magunkért Mozgalom aktivistája