Elnökünk 2016. május 20.-án reggel e-mailt kapott Molnár Gyulátol, melyben Molnár úr elnézést kér, de a konferenciánkon nem tud megjelenni! Leírta, hogy az utolsó percig igyekezett úgy alakítani a napját, hogy jelen legyen konferenciánkon, de sajnos nem sikerült! Ugyanis 7 megyei helyszínen kell(ene) tudnia megjelenni, ami lehetetlen, de még így is 5 megyei taggyűlésen fog részt venni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, telefonon jelezte, hogy sajnálatosan ő sem tud megjelenni rendezvényünkön

Konferenciánk programja volt:

  • A KNOÉ elnöke megnyitotta a konferenciát, majd tájékoztatást adott a 2016.05.01. és 2016.05.07. között megtartott civilszervezeti találkozóról, melyen több ország civilszervezeti vezetőivel és nemzetközi jogászokkal tárgyal. Kihangsúlyozta, hogy a külföldi rendezvényre, mint eddig is, saját költségén utazott!
  • Majd Kónya Pétert kérdezzük arról, hogy a KNOÉ által írásban kért, és általa kezdeményezett miniszteri kérdés vonatkozásában mi történt, ilyen esetben vannak-e támohatók az ellenzéki pártok részéről, vagy más független országgyűlési képviselő részéről? Kérdezzük tovább, hogy mi várható? E téma vonatkozásában a KNOÉ kiad egy sajtóközleményt. A KNOÉ irásos kezdeményezése és Kónya Péter miniszterhez intézett kérdése honlapunkon olvasható!
  • Tagjaink kérdéseire válaszolnak meghívott vendégeink.
  • Ezt követően kötetlen beszélgetés volt, majd elfogyasztottuk a helyszínen megfőzött és ezuttal is nagyon jól sikerült bográcsgulyást.

A Konferenciánkra meghívtuk:

Molnár Gyula az MSZP Újbudai Elnöke

Kónya Péter független országgyűlési képviselő

Kerék-Bárczy Szabolcs politikus

Kuti László házigazda a KNOÉ elnöke