A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye

Budapest, 2015. október 1., csütörtök (OS) - Az idősek világnapjára

Korkedvezményes nyugdíjat, egyéni nyugdíjszámlákat és a hölgyek mellett a férfiaknak is 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőséget biztosítana a Jobbik. Kormányváltó erőként e három cél megvalósítását ígérjük az érintett korosztálynak.

A korkedvezményes nyugdíj visszaállítása bizonyos szakmákban elengedhetetlen. Hatvanöt évesen az ember már nincs ereje teljében, így kegyetlenség őket ebben a korban törvényi kényszerrel olyan fizikai munkában tartani, melynek elvégzése erőn felüli teljesítményt követel tőlük.

Az egyéni számlás nyugdíjrendszerre történő átállás fontos lépés lenne az öngondoskodás felé. Így minden járulékfizető pontosan tudni fogja, mennyi nyugdíjra lesz jogosult nyugdíjba vonulását követően.

A férfiak 40+ programként ismertté vált jobbikos kezdeményezés azt biztosítja, hogy az idős házaspárok nyugdíjba vonulásukat követően együtt élvezhessék a ledolgozott élet után járó örömöket gyermekeik, unokáik társaságában.

Mindezek mellett reális gazdaságpolitikával jelentős reálbér-emelkedést kell elérni Magyarországon. A hazai nyugdíjrendszer ugyanis akkor fog összeomlani, ha továbbra is minimálbéren kénytelen dolgozni a munkavállalók egyharmada.

Sneider Tamás,
a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke
Jobbik parlamenti frakciója