A konferencia témája a tagságunkat érintő aktuális kérdések, problémák és jogi intézkedések voltak. Első napirendi pontként, Vajai Csilla a telenor kormányzati ügyfélmenedzsere, a KNOÉ tagságának tett ajánlatot egy kedvező telefon előfizetési díjcsomagra. Elmondta a részleteket, és az ajánlatot kinyomtatva több példányban átadta a tagságnak, hogy az általa elmondottak elolvashatóak legyenek. A tagság nagy része, azonban a Telekom ajánlatát tartotta jobbnak, így velük kötöttünk szerződést! dr. Harangozó Tamás több témával összefüggésben beszélt. Video felvételt készítettünk, mely a tagi felületen lesz megtekinthető. Az aktuális kérdések és problémák, az alábbiak voltak:

KÉRDÉSEK:

  • Korkedvezményes nyugdíjak megvonásával összefüggő nemzetközi, illetve EU-s harcunkban hogyan, milyen eszközökkel segít minket az ellenzék?
  • Az aktívakat érintő rendvédelmi életpályamodellt, az ellenzék elfogadja?
  • A BM alá tartozó járandóságban részesülők igazolványai érvénytelek több mint két éve! Mit tesz az ellenzék ennek érdekében?
  • Elfogadható-e az ellenzék részéről, hogy egy nem kevés taggal rendelkező országos civil szervezet figyelmen kívül hagyható, ignorálható?

PROBLÉMÁK:

  • A meghalt járandóságosok özvegyei nem részesülnek semmilyen ellátásban
  • Súlyos egészségromlás miatt szolgálatra alkalmatlan hivatásos személyek utcára kerülnek, semmilyen ellátást nem kapnak!
  • Az Mpt. (1997. évi LXXXII. törvény) 24. § (15) szerint ha valaki társadalombiztosítási nyugellátásban nem részesül és teljes összegű ellátást akar, akkor visszaléphet az önkéntes magánnyugdíj pénztárból a Tb. rendszerbe. Ez azonban nem vonatkozik a korhatár előtti ellátásban részesülőkre, ugyanis, ha 75%-ban állapították meg a járandsóságukat csak az öregségi nyugdíj összegét állapítják meg 100%-ban.

Kerék-Bárczy Szabolcs a menekült üggyel összefüggő jelenlegi magyar helyzetről beszélt, a kormányzat hibát hibára halmozó szakszerűtlen és hozzá nem értő döntéseiről, a nemzetközi hatásokról. Kerék-Bárczy Szabolcs beszédéről is video felvételt készítettünk, a tagi felületen lesz megtekinthető!

Kuti László a KNOÉ elnöke aktuális jogi ügyekről adott tájékoztatást. Az aktuális jogi ügyek folyamatban vannak, a KNOÉ szakemberei dolgoznak rajta

A KNOÉ AKTUÁLIS JOGI ÜGYEI:

  • Készül a KNOÉ tagsága nevében egy újabb beadvány a Strasbourgi EJEB részére
  • Az egyik tagunk ügyében, aki 2006-ban, a jelenlegi adatok szerint ártatlanul kapott letöltendő szabadságvesztést, az ügyészég nem folytat érdemi eljárást, nemzetközi fórumokhoz fordulunk jogorvoslatért
  • Másik tagunk ügyében is nemzetközi jogorvoslati eljárásokat kezdeményezünk, mert az ügyészség nem folytatott érdemi eljárást
  • Tagunknál a NAV tartott vagyonosodási vizsgálatot, mely vitatható megállapításokat tett, Magyarországon nem nyert jogorvoslatot, nemzetközi fórumokhoz fordulunk
  • Magyarországon és az Európai Parlamentben kezdeményezünk eljárást az utcára tett határőr ügyében!
  • A korkedvezményes nyugdíj ügyben folyamatosan folytatja a KNOÉ a lobbyzást, az EP előtt folyamatban lévő eljárás érdekében

A konferencia kötetlen beszélgetés formájában folytatódott! A Szövetség Nyugdíjpénztár ügyvezető-igazgatójával tagjaink ebéd közben és azt követően folytattak beszélgetést. Sok változatos és aktuális kérdés vetődött fel, az egyesülettel összefüggésben, de egyéni problémákról, gondokról is szó esett! Sokan kétszer-háromszor is ettek a gulyáslevesből és beszélgettek, véleményt alkottak az aktualitásokról. A rendezvény 1700 órakor fejeződött be!