A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

Budapest, 2015. április 16., csütörtök (OS) - A KNOÉ feljelentést tett állami tisztségviselők ellen az általa képviselt tagságot ért folyamatos jogsérelem miatt. Kérte a Legfőbb Ügyészt, hogy az ügyben elfogulatlan nyomozóhatóságot jelöljön ki!

Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) feljelentést tett, hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt a jogszabályi kötelezettségüket elmulasztó állami alkalmazottakkal szemben, akik ismeretlen okból immáron két éve megfosztották a szolgálati járandóságban részesülők jelentős részét a nekik járó, egészségügyi- szabadidős- és kulturális intézmények igénybevételének lehetőségétől. Tették ezt annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságát és a közvéleményt arról tájékoztatták, hogy a korkedvezményes nyugdíjak eltörlése jóhiszemű és szükséges intézkedés volt!

A feljelentett állami tisztségviselők és ügyintézők az utasításokban előírtakat nem hajtották végre, ezáltal további jelentős joghátrányt okoztak az említett társadalmi rétegnek.

A KNOÉ, a legfőbb ügyészhez címzett, 2015.04.12. napján kelt feljelentésében hangsúlyozottan, csak törvényességet és szakszerűséget vár el az ügyben eljáró hatóságoktól! Elvárja továbbá a történtekkel összefüggésben a joghatóságok és a közvélemény korrekt, valóságnak megfelelő tájékoztatását, a képviselt réteget ért folyamatos jogsértések valós okait!

A KNOÉ vezetősége

Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete