GÖBÖLPUSZTA, 2015. FEBRUÁR 20.

Váradi András özvegények adakoztunk!

Egyesületünk meglátogatta Váradi András sajnálatosan elhalálozott volt alcsúti polgármester jelölt özvegyét, mivel ruha adománnyal szerettük volna segíteni szegényes életének színvonalát

Emlékeztetőül Váradi Andrásról:

Váradi Andrást egy nappal az önkormányzati választás előtt, 2014. október 11-én érte halálos baleset: elgázolták Alcsútdoboz határában. Váradi az Együtt-PM polgármesterjelöltje, egyúttal a mindenható felcsúti polgármester, az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros Lőrinc ellenlábasa volt.
Váradi András halálát követően, különböző sajtóorgánumok arról adtak hírt, hogy Váradinak, komoly konfliktusa volt Mészáros Lőrinccel, a szomszédos Felcsút polgármesterével, akiről köztudott, hogy az ország leggazdagabb emberei közé tartozik, és Orbán Viktor miniszterelnök barátja. A könfliktus fő oka az volt, hogy a Csákvári Állami Gazdaság kezelésében álló földterületet művelt Váradi András. Ebből, és juhok tenyésztésből élt. Mészáros Lőrinc azonban megvásárolta a földet, így Váradi juh tenyésztői tevékenysége ellehetetlenült. Váradi pert kezdeményezett Mészáros Jőrinccel szemben. Keresetlevelében fő érvként azt emelte ki, hogy ő az állami gazdaság földjét hosszú ideje használja és műveli, és így az elbirtoklás útján már az ő tulajdonában van. A bíróság azonban Mészáros Lőrinc javára döntött. Váradi András azzal is érvelt, hogy általa, saját költsségén felépített építmények értéke nagyobb, mint a telek értéke, így a föld terület már az övé.
Ennek a nézetkülönbségnek Váradi és Mészáros között politikai vetülete is van. Mészáros Lőrinc jó barátja Orbán Viktor miniszterelnöknek, így Váradi András azt állította, hogy Mészáros Lőrinc e barátság eredményeként kapta a földet.
Váradi András arra is panaszkodott, hogy Flier János helyi gazdálkodó, aki mind Mészáros Lőrinccel, mind pedig Orbán Viktorral közeli barátságban áll, zaklatta őt, és igyekeztek megfélemlíteni. Váradi állítása szerint Flier egyik alkalmazottja áthajtott egy kombájnnal Váradi búzatábláján. A kirobbanó botrány kapcsán Flier nyilatkozott és azt mondta, hogy ez elkerülhetetlen volt, és azt mondta, hogy természetesen megtéríti Váradi kárát. Egy másik alkalommal Váradi elmondása szerint Mészáros biztonsági cégének két alkalmazottja több napig Váradi háza előtt parkolt, és feljegyezte, kik jönnek-mennek a házánál.
2014 májusában a bíróság elmarasztalta és pénzbírsággal büntette Mészáros Lőrinc két alkalmazottját, amiért azok ellopták és Mészáros földjébe szántották Váradi felhalmozott százezer forint értékű zöldtrágyáját.