Évnyitó konferenciánkon ismét megfogalmaztuk, hogy továbbra is, mint érdekvédelmi civil egyesület, pártoktól és politikai irányzatoktól mentesen működünk, alkotunk véleményt és továbbra is elkötelezzük magunkat a demokrácia, a jó szomszédi kapcsolatok, az emberi jogok és az európaiság érvényesülése érdekében. A 2015. évben is elsősorban tagságunk képviseletében lépünk fel, minden lehetséges fórumon. Egyesületünk tevékenységét szeretnénk szélesíteni a tagság körét bővíteni és a 4. éve megszerzett tapasztalatainak hasznosítani.

Konferenciánkra nem hívtunk külső előadót, csak olyan gazdasági vezetőket, akikkel szerettük volna megismertetni egyesületünket, bemutatni tevékenységünket, anyagi támogatás reményében. Sajnálatosan egyetlen gazdasági vezető sem jött el, aminek - szeretnénk hinni - a meglehetősen borzalmas időjárás is oka lehetett.

Több tagunk írta, hogy nem indul el konferenciánkra, mert az időjárás borzalmas. Az ország különböző pontjáról kaptunk fényképeket is, melyek közül néhányat bemutatunk. Mit is mondjunk? Tényleg borzalmas az időjárás! Sajnálatosan pont ezen a napon.

Az időjárás ellenére a megjelentek jó hangulatban beszélgettek és kifejezetten hasznos megbeszélés végén búcsúztak el egymástól és megállapodtak abban, hogy hamarosan "folyt.köv."

A rendezvény végén már zuhogott az eső mikor hazafelé indultunk. Két Budapesti tagunkat elnökünk vitte autóval haza Budapestre. Az egyik tagunk a Batthyányi térre ment, a másik Békásmegyerre. A Batthyányi tér előtt, a Budai alsórakparton egy autó váratlanul áttért az elnökünk sávjába és vele szemben haladt. Elnökünk gyorsan reagálva az autóval amennyire csak lehetett lehúzódott jobbra, de így is elsodorta a bal oldalt és leszakította a tükröt. A balesetet okozó gépjárműnek a rendszáma nem volt látható, nem volt olvasható és a forgalomban hirtelen megállás nélkül eltünt. Az autómatikusan állítható visszapillantó tükör így is kirepült az elektronikával együtt a helyéről, ezzel közel 100.000 Ft kárt okozva. Az eset több mint furcsa!