Megfogalmaztuk már többször, hogy a KNOÉ úgy véli, hogy a jelenlegi magyar ellenzék megosztott, egymás mellett elbeszél, helyenként egymás ellen tevékenykedik és így kevéssé hatékony. A kívülről, akár civilszervezetektől jövő véleményeket, észrevételeket, javaslatokat nem hallgatják meg, hozzá nem értő szakértőkkel dolgoznak, így súlytalanná válnak! Összességében nem nyújtanak alternatívát a magyar választó polgároknak! Egyesületünk azonban nem adja fel, továbbra is markánsan megfogalmazzuk a véleményünket, meglátásainkat, elképzeléseinket. Reményeink szerint sikerül felhívnunk a figyelmet arra, hogy mit és hogyan lenne célszerű tenni, milyen módon kellene lépést váltani, esetleg összefogni, az alkalmatlan, karrierista, számító ellenzéki politikusoktól pedig meg kell válni! A KNOÉ álláspontja szerint csak ez lehet a megoldás, csak így tudjuk visszaterelni Magyarországot az európai, jogállami, demokratikus útra!

2014. évet záró konferenciánk több témát dolgozott fel:

Előadó: Vágó László Arról beszélt, hogy 2006-ban a REBISZ egyik parancsnoka volt, és bizonyíthatóan koncepciós eljárás áldozata lett, mely során letöltendő szabadságvesztést kapott! Ennek részleteiről beszélt és arról, hogy jelenleg az Ügyészség nem veszi figyelembe az időközben előkerült bizonyítékokat, mely egyértelműen és vitathatatlanul bizonyítja az ártatlanságát!
Előadó: Horváth András Elmondta, hogy a NAV volt munkatársaként, tapasztalt olyan ÁFA csalásos visszaéléseket, melyekre felhívta a jelenlegi kormányzat figyelmét, de nem történt semmi érdemleges. Ezt követően került az ügy a nyilvánosság elé, de végül ellene indítottak eljárást, és házkutattak is nála. A célja semmi egyéb nem volt és jelenleg sem más, mit hogy a jogszerűség érvényesüljön a NAV eljárásaiban!
Előadó: Laborc Sándor Laborc Sándor előadta, hogy ellene, mint az NBH főigazgatója ellen, 9 büntető eljárást kezdeményeztek nevetséges, sőt helyenként szánalmas indokok alapján! Ezek a koncepciós eljárások évek óta folynak ellene, szinte teljesen ellehetetlenítve hézköznapi életét. Több eljárásban felmentették bűncselekmény hiányában, de a kormányzat nem lankad, folyamatosan próbálkoznak, jelenleg is egy új eljárást kezdeményeztek! Ez nagyon óvatos megközelítéssel is a diktatúták módszereit honosítják, demokratikusnak hazudott országunkban.
Előadó: Menyhért Péter A deviza hitelekről és a deviza alapú hitelekről tarott tájékoztatást, bár bizonyos fogalmak keveredtek. Ő a pótmagánvádlók képviselője. Elmondása szerint anyomozást az ügyészség megszüntette, a pótmagánvád kapcsán, még érdemi eljárási cselekmény nem történt. Sok sikert kívántunk nekik
Előadó: Csurgai Ágota Okleveles közgazda, a Szövetség Magánnyugdíjpénztár ügyvezető-igazgatója válaszolt a feltett kérdésekre és megvilágított néhány rosszul értelmezett kérdést, és érthetően fogalmazta meg, hogy a korményzati törekvés a közvélemény félrevezetését követően a magánnyugdíj pénzek megszerzése!