2014. NOVEMBER 25. TÜNTETÉS A MAGÁNNYUGDÍJÉRT

Tüntetést szervezett a “60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért nevű Facebook-csoport” 2014. november 25-én este.

A tüntetésen több ezren jelentek meg! A KNOÉ elődlegesen, a Szövetség Magánnyugdíjpénztárral közösen vett részt a tüntetésen! A gyülekezés a József nádor téren volt, ahol elhangzott egy rövid beszéd és elindult a tömeg kb. 18.30 órakor. A menetet rendőrök biztosították. A menet a Bajcsy-Zsilinszky Endre út felé halad. Politikusok is részt vettek a tüntetésen. Ott volt Kunhalmi Ágnes, Tüttő Kata, Török Zsolt és Gőgös Zoltán a MSZP-től és egyéb politikusok és volt politikusok, civil szervezetek vezetői, mint a KNOÉ elnöke Kuti László, közéleti személyek is felbukkantak a tömegben, mint Demszky Gábor volt főpolgármester. Kb. ötezer főre becsülhető a résztvevők száma. Alkotmány utcában lesznek beszédek. A környék autói dudálnak. Az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél több rendőr és rendőrautó tereli a forgalmat. A tömegben jól hallhatóak a bekiabálásások és láthatóak a feliratok a molinókon:

 • Tolvajbanda, mocskos Fidesz!
 • Magánnyugdíj? PONT LESZAROM.HU
 • Orbán takarodj, vidd az összes haverod!
 • Rablókormány, vesszen Orbán>
 • Magántulajdont erőszakkal elvenni intézményesített rablás
 • Fejétől bűzlik a hal
 • Kósa te egy senki vagy
 • Európát, Európát
 • Viktor, Viktor mondjon le!
 • Nem hagyjuk!
 • Milliárdos gázszerelők viszont vannak, a pénz tehát “jó helyre” került
 • Elvitte a cica

Először a Szabadság téren, állt meg a teherautó és elhangzott egy beszéd. A beszédben erősen kritika hangzott el Matolcsy Györgyre. A nagy zajban a beszéd nem minden részlete érthető. a teherautó tovább indukt, majd az Alkotmány utca elején állt meg újra. Kb. 19.30 órakor kezdődtek meg a beszédek. Az első szónok a “Lopni és lopni hagyni” mondattal zárja beszédét. Következő szónok Vajda Zoltán. Vajda Zoltán megemlíti a “fiktív tagságot”, majd Moldova poénjával folytatja: “Ezt nem gondoltam volna”. A tömegben elterjesztették, hogy a Kossuth téren egy másik tüntetés van, ezért a megmozdulás ott fog folytatódni. A Kossuth téren számtalan rendőr van. Kárpáti Tibor beszél. Kiemeli, hogy államosítottak 3000 milliárdot, az igéret ellenére sincsenek egyéni számlák. Megemlíti, hogy a jelenleg magánnyugdíjpénztárakban tartott pénz is kell a kormánynak “Nem hagyjuk!”, kiabálta a tömeg. Vajda megkérdezte a tömeget és kézfeltartással jelezték, hogy a megtakarításukat nem kívánják az államra bízni. Szóba kerültek az eszetlen stadionépítési mánia, az EU segytsége sőt még a “nem kell tolmács” Vida Ildikó szánalmas kaladja kapcsán.

Kiemelte Vajda, hogy 3 millió magánpénztári tagért is tüntetnek, és felteszi a kérdést, hogy “legközeleb a nagymamám lekvárját viszik el?” Elloptak 3 ezer milliárdot, most a maradék 200 milliárdot akarják, folytatta. Megemlítette, hogy “ellopták a pénzünket, ezek ne gondoskadjanak rólunk.”

A tömegnek tetszik a beszéd. A folytatásban elhangzott, hogy Varga Mihály fiktív pénztárakról, tagokról beszélt, pedig Rogán Tóni, Lázár, Varga Mihály és Kósa Lajos és főként Orbán Viktor a fiktív, nem a magánpénztári tagok. Levélben kívánnak petíciók benyújtani Varga Mihálynak és felszólította a tömeget, hogy ezt minél többen írják alá!

Nyolc óra körül felhangzott a himnusz és ezt követően a tömeg elkezdett szétszéledni.