A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye

Egyeztetés a LIGA szakszervezetekkel

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a mai napon fogadta a LIGA Szakszervezetek képviselőit. A tárgyaláson megállapodtak abban, hogy már a jövő héten összehívják a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának monitoring bizottságát. Az egyeztetésen Varga Mihály arról biztosította a LIGA képviselőit, hogy a Kormány nyitott a felvetésekre és kész további egyeztetésekre.

A megbeszélésen a felek a munkavállalókat érintő legfontosabb ügyeket tekintették át, így többek között az új Munka Törvénykönyv bevezetésének tapasztalatait, a sztrájktörvény bírósági anomáliáit, a korkedvezményes nyugdíj felülvizsgálatát lezáró határidő kérdését, a cafetéria-rendszer részeként az önkéntes nyugdíjpénztárak támogatásának lehetőségét. Egyetértés alakult ki abban, hogy meg kell kezdeni a következő évi bértárgyalásokat és a minimálbér meghatározását kialakító egyeztetést.

A LIGA munkanélkülieket ellátó rendszerre tett felvetéseire az NGM tájékoztatta az érdekképviseleti partnert, hogy eddig milyen lépések születtek. A kormány a foglalkoztatás növelése érdekében a jövőben is határozott és elkötelezett intézkedéseket kíván hozni. Az NGM a kormányzati döntést igénylő kérdésekről tájékoztatja a kormányt.

Nemzetgazdasági Minisztérium