A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye

Szoros együttműködés, rendszeres megbeszélések a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

Fónagy János parlamenti államtitkár és Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetőivel, közlekedési és infokommunikációs tagozatának képviselőivel egyeztetett 2014. október 15-én, Budapesten.

A felek a tárca felügyelete alá tartozó ágazatok aktuális kérdéseit, a minisztérium és az érdekképviseleti szövetség közötti együttműködés lehetőségeit tekintették át. A megbeszélésen egyebek mellett szóba került a korkedvezményes nyugdíj, a vasúti menetkedvezmény ügye és a közösségi közlekedés szervezeti rendszere. A résztvevők áttekintették a közúti közösségi közlekedés piaci liberalizációjára való felkészülés helyzetét, az azzal szorosan összefüggő járműbeszerzések előrehaladását, a városi tömegközlekedés és a közúti árufuvarozás előtt álló kihívásokat.

Mindkét oldal egyetértett az együttműködés elmélyítésének, az egyeztetések rendszeressé tételének szükségességében. Az államtitkárok jelezték, hogy a tárca nyitott további megbeszélésekre is. Az ágazati jogszabályok előkészítésébe készek bevonni a Szövetség szakértőit, erre a közeljövőben a vasúti törvény kidolgozása során lesz lehetőség.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály