2014. OKTÓBER 1., SZERDA 09:41

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)

Tiszteletet és biztonságot az időseknek!

Az idősekről való gondoskodás ma mintha kormányzati kegy lenne. Mintha még a törvény szerint járó nyugdíjemelést is meg kellene köszönni a kormánynak.

Azok, akik ma már nyugdíjas éveiket élik, hosszú évtizedek munkájával gyarapították ezt az országot. Nem csak a munkájukért illeti tisztelet és biztonság idős honfitársainkat. Az a társadalom, amely nem becsüli az időseket, saját jövőjének méltóságát tapossa.

A kormány az elmúlt négy évben bebizonyította intézkedéseivel, hogy nem tiszteli a nyugdíjasokat. Gondoljunk akár a rokkantnyugdíj rendszer teljes szétverésére, hogy tömegével küldte megalázó orvosi felülvizsgálatra a megváltozott munkaképességű embereket. Százezrektől vette el a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét. Egyszerű ellátássá alakított egyes nyugdíjakat, hogy bármikor csökkenthesse, elvonhassa őket.

A választások utánra időzített 1700 milliárd forintos Orbán-csomag a kiszivárgott hírek szerint a nyugdíjak csökkentését vagy megadóztatását és a fizetős egészségügy bevezetését is tartalmazhatja. Az MSZP által bevezetett szépkorúak jubileumi juttatását is elvehetik. Pedig a hatalom már ma is több mint négymillió, köztük idős, beteg, rokkant embert hagy az út szélén.

MSZP Országos Központ