2014. FEBRUÁR 8.-ÁN TAGJAINK HÍVÁSÁRA KISVÁRDÁRA MENTÜNK
lehetőséget kaptunk, hogy résztvegyünk az Ajaki Farsangi Disznótoros Fesztiválon is.

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete vezetője Kisvárdára és szomszéd városba Ajakra látogatott

Hihetetlenül gyönyörű volt a terülj-terülj asztalkám és a versenyben részt vevő disznótorosok különféle variációi. Több félét is megkóstoltunk, de az oldalas különösen ízletes volt. A Szabolcsi Pálinka Lovagrend néhány tagjával is találkoztunk. A kulturális program a nagyszinpadon zajlott. Délután meglehetősen rossz időben indultunk haza.

Tagjainkkal beszélgetett elnökünk a Paris Bull szálloda éttermében Kisvárdán, akik főként a nemzetközi eljárásokkal összefüggésben tettek fel kérdéseket Az Ajaki disznótoros rendezvényre is meghívták elnökünket, aki a meghívásnak örömmel tett eleget. Annak ellenére sokan vettek részt a rendezvényen, hogy esett az eső.

Fantasztikusan inycsiklandozó füstölt termékek lógtak mindenhol, élmény körbesétálni, és körbenézni. A különböző települések mesterei sátrakban készítették a disznótoros ételeket. Nem csak magyar településekről jöttek a fesztiválra, hanem külföldiek is, pl. Lengyelországból is.

A meghívott politikusok és művészek egy nagy sátorban adták elő beszédjeiket és produkcióikat. 1000 órakor kezdődött a megnyitó, de már jóval előtte gyülekeztek az emberek. A sátrakban folyt a kemény munka, készítették a finonabbnál, finomabb ételeket. Ami elkészült felkerült a pultra. Az tény, hogy valamennyi étel, ígycsiklandozó, nyálcsorgató volt.

Egyik tagunk bevitt minket a VIP sátorba, ahol a meghívottak, és a helyi vezetőség evett. Kerekes József helyi polgármester, a magyar kultúra lovagja a meghívottak asztala mellett állt lovagi ruhában. A jó hangulatról egy kiválóan játszó klarinétművész gondoskodott.