2012. DECEMBER 22., SZOMBAT 10:11

Az LMP parlamenti frakciója közleménye

Korkedvezményes nyugdíj: a belügyminiszternek jár, a dolgozó állománynak nem! - A belügyminiszter többször is elmondta a Parlamentben, hogy 48 évesen nyugdíjba kényszerült, mert elérte a kedvezményes korhatárt. Pintér Sándor járandósága azonban azóta is adómentes, miközben a most dolgozó állományt arra kényszeríti a kormány, hogy adózzon a nyugdíjából, és csak jóval idősebb korában hagyja ott a munkát. Az LMP írásbeli kérdéssel fordult a tárcavezetőhöz, hogy megtudja: mennyire tartja ezt az eljárást korrektnek.

Lehet Más a Politika választ vár Pintér Sándortól arra: mennyire érzi korrektnek, hogy több mint egy évtizeden keresztül felvette adómentesen a korkedvezményes nyugellátást, miközben a korkedvezményes nyugdíjasoknak valamilyen megmagyarázhatatlan okból "az ország érdekeinek szem előtt tartása miatt" adót kell fizetniük. A belügyminiszternek ezt nem kellett megtennie, csak azért mert korábban ment nyugdíjba, és azért mert tagja annak a kormánynak, amelyik mindent úgy alakít, hogy a kötelmek rájuk már, vagy még ne vonatkozzanak.

Pintér Sándor volt rendőrként volt kollégái megsarcolását nem tudta vagy nem is akarta megakadályozni, miközben milliárdos vagyont szerzett és elég magas miniszteri fizetést kap, másokat meg megadóztatna több évtizednyi szolgálat után.

Az LMP reméli, hogy a belügyminiszter a felvett nyugdíjat jótékony célra szokta felajánlani, vagy legalább most elgondolkodik ezen a lehetőségen.

Dorosz Dávid,
LMP parlamenti frakciója
a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja