2016. május 02 - 04. között civilszervezeti találkozón vettünk részt az Egyesült Királyság területén Edinburgh városában.

  2016. május 02.-i program

Megnyitót követően az első előadást a szintén skót Fraternal Associations and Civil Religion képviselője Mr. Laslie Bracket tartotta meg. Leathan Chobbery, mint levezető elnök átadta a szót a hozzászólóknak, kb. 8 hozzászólás volt ehhez, főként egyetértően támogatóan.

Következő előadó az olasz Gianluca Fiacci volt. 4 hozzászóló volt. A hozzászólások általánosságokat tartalmaztak. Mr. Bracket, megköszönte a hozzászólásokat és közölte, hogy ebéd után folytatódik a rendezvény.

Ebéd után 14.30 órakor a KNOÉ elnöke kapott lehetőséget az előadásra. Leathan Chobbery 16.20 órakor a május 2.-i napi értekezletet bezárta.

  2016. május 03.-i program

Charlene Delanois a francia civil szervezet nevében tartott előadást. Josip Šakonovič, többek között, részletesen elemezte Horvátország menekült politikáját. Daniel Frieden osztrák résztvevő is beszélt a menekültekkel összefüggő tevékenységről. Radu Călinescu romániai civil szervezetük nevében, részletesen taglalta, hogy a korrupció ellenes tevékenység nagyon komoly náluk.

Leathan Chobbery a nemzetközi civil szervezeti szimpózium hivatalos részét május 3.-ai napját 14.56 órakor lezárta

  2016. május 04.-i program

dr. Winiefred Goldel PhD. nyitotta meg a fórumot, és elsőként felkérte a KNOÉ elnökét Kuti Lászlót, hogy az előre egyeztetett témát vitaindítóként vesse fel. Kuti László elsőként a magyar hatóságok „lebutításáról” beszélt. A rendőrség vonatkozásában részletesen kitért arra, hogy az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök külseje és öltözéke sem olyan, mely elvárható lenne egy intézkedő járőrtől. A fellépés, az állampolgár megszólítása, az intézkedések törvényessége, kulturáltsága erős kívánnivalót hagy maga után.

Hosszas beszélgetés alakult ki. A résztvevők mindegyike azt állította, hogy náluk a rendőrök felkészültek, a külsejük tekintélyt parancsoló. A rendezvény befejeződött. Kuti László minden egyes résztvevőt kért, hogy segítsenek abban, hogy a folyamatban lévő ügyünket az ő EP képviselőik segítsék, támogassák.