2016. május 20.-án konferenciát tartottunk

Meghívottak:

  • Molnár Gyula az MSZP Elnöke (rendezvényen egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni)
  • Kónya Péter független országgyűlési képviselő
  • Kerék-Bárczy Szabolcs politikus

Elnökünk 2016. május 20.-án reggel e-mailt kapott Molnár Gyulátol, melyben Molnár úr elnézést kér, de a konferenciánkon nem tud megjelenni! Leírta, hogy az utolsó percig igyekezett úgy alakítani a napját, hogy jelen legyen konferenciánkon, de sajnos nem sikerült! Ugyanis 7 megyei helyszínen kell(ene) tudnia megjelenni, ami lehetetlen, de még így is 5 megyei taggyűlésen fog részt venni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, telefonon jelezte, hogy sajnálatosan ő sem tud megjelenni rendezvényünkön

Konferenciánk programja volt:

A KNOÉ elnöke tájékoztatást adott a 2016.05.01. és 2016.05.07. között megtartott civilszervezeti találkozóról, melyen több ország civilszervezeti vezetőivel és nemzetközi jogászokkal tárgyal. Kihangsúlyozta, hogy a külföldi rendezvényre, mint eddig is, saját költségén utazott!

Kónya Pétert kérdezzük arról, hogy a KNOÉ által írásban kért, és általa kezdeményezett miniszteri kérdés vonatkozásában mi történt, ilyen esetben vannak-e támogatók az ellenzéki pártok részéről, vagy más független országgyűlési képviselő részéről? Pintér Sándor belügyminiszternek, illetve valamint Simicskó István honvédelmi miniszternek elküldött kérdések az alábbiak voltak:

  • Tervezik-e a katonáknál is az egészségkárosodási járadék bevezetését?
  • Ha nem tervezik, miért nem?
  • Lesz-e visszamenőleges hatálya az egészségkárosodási járadékot biztosító törvénymódosításnak

Kónya Péter megfogalmazta továbbá, hogy 2012 január 1-ig, amikortól megszűnt a szolgálati nyugdíjrendszer és emiatt számos olyan rendőr, katona, tűzoltó, börtönőr, katasztrófavédelmi és nemzetbiztonsági hivatásos maradthatott mindenféle ellátás nélkül, akik olyan egészségkárosodást szenvedtek, hogy alkalmatlanná váltak a hivatásos szolgálatra és ezért leszerelték őket? Ezen személyeket kellene összegyűjteni, megkeresni.

A KNOÉ vezetőségének egyértelmű véleménye, hogy ennek érdekében lépéseket teszünk, és a 2016. október 14-i konferenciánkon megfogalmazzuk a véleményünket és a meghívott vendégeink figyelmét felhívjuk. Az országgyűlési képviselők figyelmét pedig névreszóló levélben hívjuk fel és ismertetjük az érintett egy fillért nem kapó, napi megélhetési gonddal küzdő tagjainkkal összefüggő részletek!

Jelenleg felszólításaink, leveleink, megkereséseink ellenére sajnálatosan csak két ilyen személyről tudunk! Ez azért is érdekes, mert véleményünk szerint sok ilyen személy van! Továbbra is várjuk a jelentkezésüket!