2016. szeptember 23.-án kiadtunk egy MTI sajtóközleményt arról, hogy a kormányzat a saját embereit előlépteti, jutalmazza, másokkal érdemben nem foglalkozik

Közleményünk célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kormányzat nem hajlandó a párbeszédre, a hozzá közel álló személyeket, és a politikai funkciót betöltőket jutalmazza, kitünteti és előlépteti még akkor is, ha egyértelmű szakmai hozzá nem értésük. Egyesületünk több nagy szakmai tudással rendelkező tagját lehetetlenítette el a jelenlegi kormány.

A KNOÉ tagságának volt, jelenleg járandóságos rendőri vezető, és beosztott rendőr tagjai, az ország különböző pontján tapasztalják, hogy a rendőrség jelenlegi munkája szakmaiatlan, és nem az állampolgárok, a demokrácia és a jogállamiság szolgálatában folyik.

Egyesületünk fontosnak tartja, hogy közbiztonság javuljon, a bűncselekmények vonatkozásában javuljon a valóságos felderítés, ne csak a statisztika. Tasnádi László államtitkárral már korábban a jelenleg 8.200 taggal rendelkező egyesületünk szeretett volna konzultálni, beszélgetni, véleményt cserélni, számára javaslatokat tanácsokat adni, de meghívásunknak nem tett eleget, válaszra sem méltatta a KNOÉ-t.