A 2015. ÉV AZ ÚJ LEHETŐSÉGEK KUTATÁSÁNAK TÜKRÉBEN

Vezetőségünk csalódottan, de a korábbi egyesületi szlogent "mi soha nem adjuk fel" szemelőtt tartva indult neki a 2015. évnek. Az általunk kezdeményezett eljárás az EP előtt folyamatban van, bár meglehetősen lassan történik érdemleges. Érdeklődésünkre, az EP szakemberei, EP képviselői azt mondták el, hogy hihetetlen mennyiségű beadvány érkezik, az utóbbi időben Magyarországról pedig különösen!

Az év elején, a spanyolországi "Asociación de Retiro" érdekvédelmi szervezet meghívta elnökünket nemzetközi egyeztetésre. Tekintettel arra, hogy ez a találkozó új lehetőségeket, új alternatívákat vethetett fel, a meghívást elfogadtuk. Vezetőségünk saját költségén utazott Madridban, így komoly egyeztetések voltak március 1. és máűrcius 8. között.

Több civil szervezeti taggal sikerült találkozni és az egyesületünket megismertetni. Elnökünk részletes tájékoztatást adott a velünk történtekről, és az Egyesületünk tevékenységéről. Elmondtuk a visszaható hatályú jogfosztást és Strasbourgi ECHR (EJEB) döntés részleteit is. A résztvevők egyöntetűen a vonatkozásban foglaltak állást, hogy ez borzalmas, ilyet nem tehet egy EU kormány sem!

Humberto Contreras az érdekvédelmi szervezet titkára, bemutatta egyesületünk vezetőjének dr. Guillermo Palomarest, aki nemzetközi jogi szakember és szaktanácsadóként is tevékenysékedik az Európai Parlamentben. Több órás, részletes tájékoztatást követően dr. Palomares több érdekes javaslatot fogalmazott meg, mind a mellett, hogy Az EJEB döntésével összefüggésben egyetértett a szakértőink véleményével.

Összességében megfogalmazhatjuk, hogy a spanyol találkozó eredményes volt. Felrajzolódott egy új út, mely az Európai Unión belüli barátkozás, ismerkedés új útja. Spanyol barátaink részletes tájékoztatást adtak többek között arról, hogy Spanyolországnak 54 EP képviselője van, mely elég jelentős. Amennyiben sikerül megnyerni őket, nagyon sokat segíthetnek céljaink elérésében! Ebben folyamatos lobby tevékenységet vállaltak, melyet folyamatosan végeznek!

dr. Palomares meglepődött, hogy van ilyen ország az Európai Unióban, amely azon túl, hogy a korkedvezményes nyugdíjasokat visszamenőlegesen igyekszik karámba terelni, még a nemzetközi közvéleményt is félrevezeti! Megígérte, hogy az Európai Unió szakbizottságánál lobbyzik értünk. Dr. Palomares egy új jogi lehetőséget is felvázolt. Ennek része a magyar állam elleni büntető feljelentés, melynek nem kétséges elbírálását követően, ismételten az EJEB-hez lehet fordulni! Ez kizárólag a KNOÉ privilégiuma, nincs szó tömeges egymástól eltérő beadványok halmazáról!