Mint ahogy már erről adtunk tájékoztatást egyesületünk külföldi és magyar jogi szakértői sokat gondolkodtak azon, hogy milyen jogi út, és milyen újabb jogi lehetőség maradt még, a jelenleg folyamatban lévő Európai Parlamenti eljáráson kívül. A közös gondolkodás meghozta az eredményt, így az alábbi döntést hoztuk meg:

A vonatkozó dokumentumok a tagi felületen olvashatóak! Az új eljárás nem általános érvényű, kizárólag a KNOÉ azon tagjait érinti, akik tagi kötelezettségünknek eleget tettek! Ezek a kötelezettségek:

Egyesületünk által kezdeményezett jogi eljárások, a szakértői díjak és az ügyvédi költség ingyenes! Valamint minden a jogi eljárással összefüggő tevékenység is! Csak azon tagjainknak tudjuk ezt az ingyenes jogi eljárást biztosítani, akik eleget tesznek a tagi kötelezettségüknek tehát a szükséges adatokat rendelkezésünkre bocsájtják és kifizetik (akár visszamenőleg) az éves 2.000 Ft tagdíjat!

  • Büntető feljelentést teszünk kormányzati tisztségviselők ellen, a Legfőbb ügyészségen
  • A feljelentés elutasítását követően (ami nyilvánvalóan bekövetkezik) panasszal élünk
  • A panasz elutasítását követően újabb EJEB eljárás. Ez az újabb EJEB beadvány tartalmazza, a korábban már a feljelentésben szerepeltetett de elbírálatlan jogsértéseket!

A vonatkozó dokumentumok a tagi felületen olvashatóak! Az új eljárás nem általános érvényű, kizárólag a KNOÉ azon tagjait érinti, akik tagi kötelezettségünknek eleget tettek! Ezek a kötelezettségek:

  • Az igazolvány adatainak közlése! (A nyugdíjas igazolványról van szó, vagy akinek van járandóságos igazolványa. Akinek nincs igazolványa, ezt kell közölnie!
  • A személyes adatok megküldése (elsősorban a lakcím és a születési adatok kellenek, hiszen az eljárásban ezek nélkülözhetetlen adatok, valamint a nyugdíjazás éve, oka és a nyugdíj összege, természetesen a munkahely és beosztás is szükséges. A nyugdíjazással összefüggő adatok a határozatban benne vannak, a határozat megküldése elegendő!
  • A nyugdíjas határozat megküldése (Csak ezen dokumentum bizonyítja, hogy a jogi eljárásban szereplő személyek ténylegesen nyugdíjba vonultak)
  • A tagdíj befizetése (Sajnálatosan a KNOÉ csak abban az esetben tud működni, ha ki tudja fizetni azokat a költségeket, melyek szükségesek. Ezzel a kérdéssel sokat foglalkoztunk, de sajnálatosan még mindíg sok az elmaradás!)