TISZTELT TAGJAINK

Tiltakozunk a jogsértések ellen!

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete tiltakozik, a jelenlegi kormány demokratikus értékekkel ellentétes intézkedései, különösen az emberek biztonságos, nyugalmas megélhetését veszélyeztető döntései ellen! A Kormány a 2/3-os többségét kihasználva, szüntetette meg a jogszerűen megszerzett korkedvezményes nyugdíjakat és egy bizonytalan élethelyzetet kényszerített az érintett rétegre, a közvéleményt pedig hazugsággal igyekezett befolyásolni, félrevezetni! Tette ezt külföldi szervezetekkel, tette ezt a Európai Unióval és a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságával is!

A Fidesz olyan jogsértéseket hajtott végre, amelyeket ellenzéki pártként elképzelhetetlennek tartott, sőt ezeknél sokkal jelentéktelenebb kormányzati lépésekért is harsányan kiabálva „hazaárulónak”, vagy ”nemzetvesztőnek” nevezte a velük egyet nem értőket! A demokratikus Európát pedig, gyarmatosítással vádolja és értelmetlen „szabadságharccal” kívánja az Országunkat egy diktatórikus világ felé sodorni!

Tiltakozunk e magatartás ellen! Tiltakozunk az ellen is, hogy a jelenleg hatalommal rendelkező kormánytagok tudatlanságból vagy szándékosan, saját érdekükben meghamisítják a valóságot, és megpróbálnak belebeszélni az emberek hétköznapjaikba, intim szférájukba! Oktalan és ésszerűtlen, már-már mániás jogalkotásukkal jogbizonytalanságot idéztek elő, a jogalkalmazó hatóságokat szakmaiatlan és ellentmondásos intézkedésekre kényszerítve!

Tiltakozunk az ellen, hogy első éves egyetemista kora óta politikus Répássy Róbert államtitkár lehet, mindazon kijelentései után is, hogy az 1989 előtti rendszerben tevékenykedő rendvédelmi dolgozókat, katonákat és más szakmák korkedvezményes nyugdíjasait lenézte, kormánytaghoz méltatlan módon megsértette! Répássy Róbert alkalmatlan államtitkárnak, mert ezt a réteget Kádár-huszárnak nevezte!

Követeljük Répássy Róbert és a többi felkészületlen és alkalmatlan kormánytag leváltását, a jogaikban megsértett emberek jogainak visszaadását, a fékek ellensúlyok helyreállítását! Követeljük, hogy legyen újra demokrácia Magyarországon!

Követeljük továbbá, hogy mindenki számára tegyék hozzáférhetővé, tegyék nyilvánossá, a jelenleg hatalmat gyakorló kormánytagok múltját! Vállalják fel, hogy hogyan és mit tettek 1989 előtt!

Legyen elég a hazugságból, legyen elég a kormánnyal nem egyetértők ellehetetlenítéséből és az ázsiai mintájú diktatúra építéséből!