Az utóbbi időben meglehetősen intenzív módon kezdték támadni egyesületünket, illetve egyesületünk vezetését. Ezek a támadások az egységet, a hitet, a bizalmat igyekeznek gyengíteni, a tagságot elbizonytalanítani és ezen keresztül zavart kelteni.

A KNOÉ vezetése úgy gondolja, hogy az egyesületi tagok felkészült és tapasztalt emberek, zömében volt kollégánk, akik nem hagyják magukat manipulálni, hazug információkkal befolyásolni! Ha ez tényleg így van és azért létesítettek tagságot mert megbíztak az egyesület céljaiban, egyetértettek a törekvéseivel és hitelesnek gondolták a vezetőséget, ne sűlyedjenek le a primitív provokátorok szintjére és ne hagyják magukat megosztani, ne hagyják magukat befolyásolni!

A zavarkeltésre törekvő személyek a Római Birodalomtól plagizált módszerrel, a "divide et impera" mely magyar jelentése: oszd meg és uralkodj módszerrel igyekeznek hatékony sikert elérni! Ez a Római Birodalom nagyon hatásos politikai módszerének átvétele, melyet később többek közt XI. Lajos francia uralkodó is átvett. Ezt teszi a jelenlegi magyar kormányzat is. Ostobának nézi a jelenkori magyart!

A KNOÉ vezetőségének véleménye az, hogy a velünk szemben állók, az ellenünk irányuló törekvéseket irányítók szándékán átlátó, a hátsó gondolatokat megértő és értelmező emberek, nem lehetnek alanyai ennek a meglehetősen régi, de sajnos ma is hibátlanul működő szemfényvesztő, tudatmódosító, megosztó politikai magatartásnak! Ne hagyjuk magunkat megosztani! Mi nem vagyunk partnerek! Mi nem vagyunk üresfejű ostobák, akik elhiszik a kormányzat által papagáj módjára ismételgetett, a valóságtól nagyon messze álló szólamot!

A velünk együttérzők, együttgondolkodók és a jelenlegi kormányzat öncélú döntéseinek áldozatai irányában, a legmaximálisabb tisztelettel:

Kuti László elnök