2014. MÁRCIUS 4., KEDD 17:25

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)

Reagálás Kocsis Máté rendvédelmi szervekkel kapcsolatos mai sajtótájékoztatójára

Kocsis Máté azt hiszi, hogy az Orbán-kormány rombolását egy kampánycélokat szolgáló illetménykiegészítéssel meg nem történtté lehet tenni. Téved. 10 ezer forinttal nem lehet kárpótolni a rendvédelmiseket az elmúlt 4 évért.

Kocsis Máté úgy tűnik, nem emlékszik arra, hogy a rendvédelmi szerveket a Fidesz-kormány megfosztotta a korkedvezményes nyugdíj lehetőségétől. Mindezt visszamenőleges törvénykezéssel, megszerzett jogok megvonásával. A magyar társadalom ekkor ébredhetett rá először arra, hogy senki és semmi nincs biztonságban: a Fidesz, ha érdekei úgy diktálják, bármikor bárkitől elvehet jogot, biztonságot, megélhetést.

Kocsis Máté arra sem emlékszik, hogy a Fidesz kormány naplopóknak, ingyenélőknek nevezte azokat, akik az utcára vonulva próbálták megvédeni szerzett jogaikat. A Fidesz ,,Kádár-huszároknak" nevezte azokat, akik a haza szolgálatára esküdtek fel, s akik életüket, erejüket áldozva éltek a munkaszerződésükben rögzített jogaikkal.

Kocsis Máté úgy tűnik, nem emlékszik arra sem, hogy hazánkban a rendvédelmi szervek voltak az elsők, akik az utcára vonultak a kormány intézkedései miatt. Meg is kapták érte ,,jutalmukat": a Fidesz a Rendvédelmi Kar létrehozásával lényegében felszámolta a hagyományos és jól működő rendvédelmi szakszervezeteket.

Magyar Liberális Párt