2014. JANUÁR 26., VASÁRNAP 10:52

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye

A PM kiáll a bányászok mellett A Párbeszéd Magyarországért támogatja a bányászokat, hogy visszaszerezzék a nyugdíjukat, amelyet a kormány elvett tőlük.

A Fidesz baráti körén kívül a kormány szinte minden társadalmi csoport érdekét megsértette. A munkavállalók nyolcvan százaléka rosszabbul él az egykulcsos adó miatt. A munka nélkül maradtak ellátási idejét harmadára csökkentették. A családi- és más szociális támogatások értékét elinflálták. A rokkantakat visszakényszerítették a munkaerőpiacra. Koncepció és empátia nélkül nyúltak hozzá a korkedvezményes nyugdíjak rendszeréhez.

A kormány keményen elbánt a bányászokkal is. Egyeztetés nélkül elvette a külszíni bányászok harminc év munka után járó szakmai nyugdíját, illetve elvette a III. csoportba tartozó külszíni bányász rokkantnyugdíjasok ellátását is, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a megromlott egészségű embereket.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány újabb és újabb csoportokat taszít a biztos nyomorba, miközben a Fidesz vezetői körül lebzselő vállalkozói kör zsebébe és soha meg nem térülő presztízsberuházásokra ömlenek a milliárdok.

A PM kiáll a bányászok követelései mellett, és felszólítja a kormányt, ne próbálja üres ígéretekkel becsapni a tüntetőket, ahogy azt tavaly ilyenkor tette.

Párbeszéd Magyarországért Párt