2013. január 23. - Konferencia

2013. január 30. - Konferencia

Debrecen

Fehérgyarmat

2013. május 17. - Konferencia

2013. június 21. - Konferencia

Budapest

Budapest

2013. július 19. - Konferencia

2013. szeptember 23. - Konferencia

Budapest

Budapest

2013. október 4. - Konferencia

2013. november 15. - Konferencia

Budapest

Budapest

2013. december 20. - Jótékonysági ruhaosztás

Budapest

Ezen rendezvényeken megfogalmazásra került, hogy tagságunk józanul gondolkodik és így elítéli a napjainkban tapasztalható "ki a nagyobb magyar" mesterségesen gerjesztett versenyt, a kétes politikai múlttal rendelkező történelmi személyek, írók-költők, politikusok rehabilitációját és főként azt, hogy a kormányzat mondja meg, hogy mit együnk, hogyan éljünk, hogyan tanuljunk és hogyan szórakozzunk! Azt gondoljuk, hogy ezeket mindenki maga is el tudja dönteni! Egyértelműen megfogalmaztuk azt, hogy határozottan hisszük, hogy mindenki magyar, aki annak vallja magát, és visszautasítunk minden olyan törekvést, mely származási alapon törekszik megkülönböztetésre, kirekesztésre és listákkal akar hátrányt okozni honfitársainknak. A leghatározottabban deklaráltuk, hogy mi azt az irányvonalat tartjuk helyesnek, ami a "szimpatikus", "antipatikus" alapon különböztet meg minket, származástól függetlenül!

Tekintettel arra, hogy egyesületünk továbbra is az együttműködésre törekedett, rendezvényeinkre meghívtuk a Szolgálat és Becsület Mozgalmat is! Tettük ezt annak ellenére, hogy soha visszahívás egyesületünk egyetlen tagja részére sem történt!

Ez évben sajnálatosan szembesülnünk kellett azzal, hogy egyesületünkön belül is felütötte a fejét az általunk szűklátókörűnek minősített gondolkodás, mely főként szélsőséges alapon fogalmazta meg azt, hogy egyesületünk, mivel szóba áll bizonyos politikusokkal, "balliberális, kommunista, nemzetromboló"! Ezt érdemben minősíteni sem tudjuk! Úgy véljük azonban, hogy a KNOÉ pártfüggetlen, értelmes, logikusan gondolkodó emberekből álló szervezet, mely kész a párbeszédre és kiváncsi mások véleményére is! Mélységesen elítéljük a szüklátókörű, a saját politikai nézeteit előtérbe helyező és mások véleményét nem meghallgató és nem elfogadó embereket. A KNOÉ a modern világot nem így képzeli el!

Hihetetlen nagy megtiszteltetésnék ítéltük meg, hogy október 4.-én egyesületünket megtisztelte Hannes Swoboba Osztrák szociáldemokrata politikus, aki 2012. óta elnöke az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének! Swoboda úr egyértelműen mellettünk van!