2013. JÚNIUS 11., KEDD 14:48

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közleménye

Mozgalmat indít a többműszakos munkavállalók érdekeinek és a munka törvénykönyve (Mt.) rendelkezéseinek összehangolásáért a vegyipari szakszervezet nő-, műszakos-, valamint értelmiségi tagozata. A szervezet várja a különböző konföderációk, ágazati szakszervezetek, civilek, valamint a gazdasági élet szereplőinek jobbító javaslatát, hogy azokat összehangolva együtt követeljék a szükséges törvényi változtatásokat.

Összefogásra szólítja fel a szakszervezeteket, civil tömörüléseket és magánszemélyeket a vegyipari szakszervezet (VDSZ), hogy közösen lépjenek fel a több műszakban dolgozók és családjaik érdekeinek, valamint az új Mt. rendelkezéseinek összehangolásáért. A VDSZ tagozatai ugyanis úgy vélik, az említett munkavállalók az új Mt. legnagyobb vesztesei, ezért a szervezet egyértelmű célja a törvény műszakos munkavállalókat érintő rendelkezéseinek a módosítása.

A VDSZ alapkövetelése a korkedvezményes nyugdíjazás biztosítása a többműszakos és a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára. A szakszervezet szorgalmazza továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók korábbi műszakpótlékának mielőbbi visszaállítását, mert ez önmagában is segíti a családi kapcsolatok hiányából adódó problémák enyhítését. A szakszervezet fontosnak tartja olyan juttatások bevezetését is, amely segíti a megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott nők és férfiak egészségének a megőrzését.

A szakszervezet a mail@vdsz.hu e-mail címre várja a javaslatokat.

Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége