2013. OKTÓBER 4., PÉNTEK 20:39

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) és a Szolgálat és Becsület Mozgalom (SZB) közös konferenciát tartott Hannes Swoboda, az Európai Szocialisták Frakciójának vezetője, Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegációjának vezetője, Gurmai Zita az MSZP EP képviselője, valamint ellenzéki pártok, civil szervezetek vezetői és aktivistái részvételével. Kuti László a KNOÉ elnöke és Katus Károly az SZB elnöke egybehangzóan fogalmazta meg, hogy ma Magyarországon nincs más fórum, ahol a szolgálati- és rokkantnyugdíjasok visszakövetelhetnék jogos járandóságaikat, hiszen nincsen fellebbezési lehetőségük a jogsértő törvény ellen.

Hannes Swoboda a kongresszus elején köszöntőbeszédében támogatásáról és szolidaritásáról biztosította a méltóságukban megsértett, visszamenőleges törvénykezéssel sújtott szolgálati nyugdíjasokat. Az Európai Parlament Petíciós Bizottságát a magyar kormány a mai napig nem méltatta még arra sem, hogy válaszoljon a felvetett aggályokra. Az európai szocialisták mindent elkövetnek az emberi méltóságukban megsértett nyugdíjasok jogorvoslatáért.

Tabajdi Csaba kiemelte, hogy a visszamenőleges törvénykezéssel a magyar kormány elvette a haza szolgálatára felesküdött, az életveszélyes és nehéz munkakörülmények között dolgozó magyar állampolgárok jogbiztonságát és megsértette emberi méltóságukat, amikor ingyenélőként, haszonlesőként kriminalizálta őket.

Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete