2012. NOVEMBER 28., SZERDA 10:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye

Az új szolgálati törvénymódosítás csak a rendvédelmiek elnyomását szolgálja

A kormánypártok által előterjesztett új szolgálati törvény módosítása egy teljesen világos folyamatba illeszkedik. A Fidesznek elnyomó társadalompolitikája fenntartásához elnyomott rendvédelmi dolgozókra van szüksége. Ennek ugyanúgy része a semmisségi törvény, ahogy a rendvédelmi szakszervezetek szisztematikus szétverése és a korkedvezményes nyugdíj elvonása is.

Eközben továbbra is az állomány megfélemlítése zajlik. A dolgozók közül ma már senki nem érezheti magát biztonságban, hiszen őket és családjukat is titkosszolgálati eszközökkel lehet megfigyelni, ami elfogadhatatlan.

Az új törvénymódosítással visszahozni kívánt úgynevezett méltatlansági eljárás már az ötödik jogcím lenne, amit retorzióként lehet használni a rendvédelmi állománnyal szemben. Ez az eljárás teljesen indokolatlan, ilyen semmilyen más szakmában nincsen.

Orbán magánhadseregét, a TEK-et felveti a pénz, az országgyűlési őrségre három milliárdot szórnak el, de a rendvédelmiek illetményemelésre persze egy huncut forint sincsen. Ilyen ámokfutás közepette nem csoda, ha vidéken nem javul a közbiztonság. A Fidesz a jogállam és a gazdaság szétverése mellett a közbiztonság alapjait is szétdúlja - Orbán Viktor és Pintér Sándor személyes felelőssége, hogy itt tartunk.

Dorosz Dávid
LMP parlamenti frakciója
a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja