2012. NOVEMBER 8., CSÜTÖRTÖK 13:35

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja közleménye (1. rész)

Tabajdi: a bírák után a szolgálati nyugdíjasoknak is szolgáltasson igazságot az EU! Az MSZP kiáll a visszamenőleges orbáni önkény áldozatai mellett

Brüsszel, 2012. november 8. - A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Egyesületének (KNOE) vezetője, Kuti László a szocialista delegációvezető jelenlétében adta át az egyesület petícióját David Lowe-nak, az Európai Parlament Petíciós Bizottsága titkárságvezetőjének. Tabajdi hangsúlyozta: ma Magyarországon nincsen fórum, ahol a szolgálati nyugdíjasok visszakövetelhetnék jogos járandóságaikat, hiszen nincsen fellebbezési lehetőségük a jogsértő törvény ellen. Az üggyel ezért az Európai Parlamentnek kell majd foglalkoznia. "Az Európai Bíróság a bírák nyugdíjkorhatárát érintő döntésével egyszer s mindenkorra véget ért az a korszak, amikor az Orbán-kormány megalázó és jogsértő döntéseit a "nyugdíjrendszer átalakítása" címszó mögé lehetett bújtatni. A bírák után most a szolgálati nyugdíjasok következnek! A visszamenőleges törvénykezés következtében sokan kerültek teljes létbizonytalanságba a rokkantnyugdíjasok körében, akiknek a problémája azonnali megoldást igényel!" - hangsúlyozta a szocialista politikus tegnap Brüsszelben.

Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)

Tabajdi: Az EP Petíciós Bizottsága álljon ki a visszamenőleges törvénykezés áldozatai mellett! Az EU mindenkor álljon ki polgárainak jogai mellett!

Tabajdi az elmúlt hónapokban számos alkalommal szólalt fel ezekben az ügyekben az Európai Parlament plenáris ülésén, és segítette a Petíciós Bizottsághoz forduló szervezetek és magánszemélyek beadványait. A korkedvezményes nyugdíjak megszüntetését a közeljövőben tűzi napirendre a bizottság. "A Petíciós Bizottság az Európai Parlament és sok tekintetben az egész Európai Unió lelkiismerete. Számos európai polgár esetében a végső mentsvár, menedék jogai megvédésére. Ezért nagyon fontos, hogy jól végezze a munkáját." - emelte ki Tabajdi, megjegyezve, hogy a Bizottság, amely számos panasznak biztosított európai szintű nyilvánosságot, nagyon jó munkát végez. Tabajdi hangsúlyozta, az alapjogi panaszok kezelésének szempontjából nagyon fontos, hogy egyre erősebb az összhang az Európai Bizottság és a Petíciós Bizottság között. "Az Európai Unió nem maradhat néma és tétlen az alapjogok megsértésekor, legyen szó akár a szerzett jogok elvételéről, akár a Benes-dekrétumok megerősítéséről." - hangsúlyozta a vitával kapcsolatosan Tabajdi Csaba.

Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja