2012. SZEPTEMBER 20., CSÜTÖRTÖK 10:33

Esély helyett kényszer

Magyarország számára ma már csak a túlélésről szólnak a mindennapok. A Központi Statisztikai Hivatal száraz tényein túl ezt az is mutatja, hogy a fizetésünk értékének csökkenésével együtt a közérzetünk is napról napra romlik. A Fidesz politikája nemcsak cinikus, de becstelen is, mert az élhető élet esélye helyett csak a túlélés kényszerét kínálja.

Az igazságtalan, egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése volt az Orbán-kormány által kiosztott első pofon, amely a legnagyobbat éppen az átlagos jövedelműeken csattant. A közszférában dolgozók bérét több-kevesebb sikerrel sikerült kompenzálni, amit viszont nem mondhat el az, aki a versenyszférában dolgozik. Pedig Magyarország miniszterelnöke megígérte, hogy senki nem fog rosszabbul járni.

Napról napra rosszabbul élünk, mert

     - 26 hónap alatt 26 új adót vezettek be,
- Európában nálunk a legmagasabb az áfa,
- munkahelyek ezrei szűnnek meg,
- eltörölték a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjat,
- állandó rettegésben tartanak közel 200 ezer rokkantat,
- átvágták a bérkompenzációval a kismamákat.

Miközben az életszínvonalunk rohamosan csökken, a szégyenérzetünk nő. Szégyenkezünk a kokikat és sallerokat osztogató miniszterelnök miatt, akinek mindössze annyira futja, hogy felszámolja a jogbiztonságot, romba döntse az ország gazdaságát, elvegye milliók megtakarításait, teljes kiszolgáltatottságba taszítson mindenkit, végletesen szétszakítsa az országot.

Ez a politika nemcsak cinikus, de becstelen is, mert az élhető élet esélye helyett csupán a túlélés kényszerét kínálja. Az MSZP ezzel szemben egy minden magyar emberre nyitott, a kényszerek helyett a lehetőségekre épülő és építő programajánlatot fog tenni Magyarországnak.

Kormos Kata,
szóvivő
MSZP