A KNOÉ a leghatározottabban képviseli azt a nézetet, hogy az EJEB-nek küldött beadványokat nem egyénileg, hanem csoportosan kell megküldeni! Többek között ezért alakították meg az alapító tagok a KONÉ-t. a KNOÉ vezetése téves és az eljárást nagymértékben lassító és nehezítő eljárásnak tartja, hogy bizonyos szervezetek, szakszervezetek az egyéni beadványokat szorgalmazzák. Érvelésük szerint az a jó, ha minél többen egyénileg adják be a kérelmet, mert ha sok lesz, akkor biztos foglalkoznak majd velük.(?!)

A KNOÉ vezetősége ezzel a leghatározottabban nem ért egyet!

Idézet a Strasbourgi Bíróság mai napon kiadott közleményéből:

„A benyújtott kérelmek számára tekintettel a bíróság nem tudja feldolgozni a beadványokat a szokásos ügymenetben – olvasható a közleményben. Ezért elengedhetetlen, hogy a kérelmeket nemzeti szinten összehangoltan, korlátozott számú képviselő által nyújtsák be.

A KNOÉ tagjai nevét és adatait a Strasbourgi EJEB ügyintőjével folytatott konzultációnak megfelelően, a Bíróság által meghatározott formában, táblázatba foglalva küldte el!

Az EJEB kérésének megfelelően, mi a KNOÉ vezetősége, kísérletet tettünk arra, hogy a többi érdekvédelmi szervezettel közösen próbáljuk meg a beadványok koordinálását, összehangolását, de az erre való törekvésünk csekély eredménnyel zárult!