2011. AUGUSZTUS 4., CSÜTÖRTÖK 19:55

ITT AZ IDŐ! - a bizonyításra

Csepelnek nem rossz emlékű Forradalmi Karhatalmi Bizottságokra , hanem az emberek problémáira érzékeny városvezetőkre és felelős politikai döntésekre van szüksége!

A csepeli szocialisták határozottan tiltakoznak minden olyan kezdeményezés, ha úgy tetszik fülkeforradalmi eljárás ellen, amely pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül bármely ellenzéki közszereplőt a jelenlegi vagy a korábbi döntéseiért büntetőjogi felelősségrevonásban kíván részesíteni.

Alakuló ülését tartotta csütörtökön Csepel fideszes önkormányzatának ingyenesen átruházott közművek körülményeinek feltárására felállított bizottsága. A nem egész félórás ülésen azon túl, hogy annak jobbikos elnöke - abszolút alkotmányellenesen - megpróbálta a testület munkájának céljával egyidőben magát a vádiratot is megfogalmazni, semmi nem történt.

Demokráciában, jogállamban a politikai döntésekért azok meghozóit politikai, és csakis politikai felelősség terhelheti. A politikai döntésekkel való elszámoltatás a szabad és titkos választások alkalmával, az általános állampolgári akaratnyilvánítás révén történik. Így tehát elutasítható, sőt elutasítandó minden olyan eljárás, amely politikai döntésekért koncepciózusan büntetőjogi felelősséget kíván megállapítani.

A csepeli szocialisták büszkék a korábbi MSZP-s polgármester, alpolgármesterek, valamint önkormányzati képviselők közreműködésével meghozott, Csepel fejlődését célzó, azt egyértelműen előremozdító döntéseikre.

Ezért felszólítjuk a csepeli városvezetést, hogy a felső utasításra kreált ügyek helyett inkább a kerületben lakók életkörülményeinek javításán fáradozzanak, hiszen a főváros XXI. kerületében élőket sem sújtják kevésbé a Fidesz-KDNP-kormány által hozott szegényellenes intézkedések, mint másokat az országban! Az otthonuk elvesztésétől rettegő devizahiteles családok éppúgy az önkormányzat jelenlegi vezetőitől várják a segítséget, mint az egykulcsos, igazságtalan adórendszer miatt szegényebbé vált aktív munkavállalók, vagy a korkedvezményes nyugdíjukat vesztett egykori nehézipari dolgozók.

Meggyőződésünk, hogy Csepelnek ma nem rossz emlékű Forradalmi Karhatalmi Bizottságokra , hanem az emberek valódi problémáira érzékeny városvezetőkre és felelős politikai döntésekre van szüksége.

ITT AZ IDŐ a bizonyításra!

Szenteczky János,
az MSZP csepeli szervezetének elnöke