2011. JÚLIUS 8., PÉNTEK 10:27

Vajon tudnak róla...?

Vajon tudnak róla a korkedvezményes nyugdíjak ellen harcoló, kormányt támogató fideszes és kereszténydemokrata képviselők, hogy vannak, akik kilométerekre a föld alatt, olykor térdig a vízben gázolva élik le az életüket?

Vajon tudnak róla, hogy ezek a bányászok 5000 műszak, vagy 25, bányászként ledolgozott év után eddig azért vonulhattak nyugdíjba, mert olyan hivatást vállaltak, amelyben tisztességgel megöregedni a legritkább esetben adatik csak meg?

Vajon tudnak róla, hogy a kormány - akár visszamenőlegesen - olyan emberektől készül megvonni a korkedvezményt, akik közül 100-ból 91-en nem érik meg az öregségi nyugdíjkorhatárt?

Vajon tudnak róla, hogy a Munka Törvénykönyvének hétfőre tervezett átírásával azok vállára raknak újabb terheket, akiktől a kormány a gazdaság talpra állítását, az Erős Magyarország megteremtését reméli?

Vajon tudnak róla, hogy a kormány még az idén újabb, a munkavállalók szerzett jogait, érdekérvényesítő képességüket tovább gyengítő javaslatokat készül elfogadtatni a parlamenti kétharmaddal?

Vajon tudnak róla, hogy a szocialista kormányok által elkezdett, ám a Fidesz által leállított járulékteher-csökkentés ellenzékben még a Fidesz egyik alapkövetelése volt?

Vajon tudnak róla, hogy a többkulcsos, progresszív adórendszer és az embereknek napi 8 órás munkát adó közfoglalkoztatási program újbóli bevezetése nélkül esély sincs rá, hogy minden családban legyen legalább egy ember, aki tisztességes munkáért tisztességes jövedelemhez jut?

Ha nem, hétfőig még van idő a felébredésre.

Gúr Nándor MSZP,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő