2011. MÁJUS 18., SZERDA 11:45

A Nemzeti Átverés Kormányának ”újbeszéd” szótára

A Fidesz az utóbbi egy évben számtalan területen igazolta, hogy amit mond, annak homlokegyenest az ellenkezője igaz. Nem múlt el hét, hogy ne találkozott volna a lakosság egy új fideszes átveréssel. Legutóbb Lázár és Balsai hitegette a lakosságot, hogy a korkedvezményes nyugdíjak megszűntetése csak a rendvédelmiseket érinti, miközben a vak is látja, hogy a beterjesztett alkotmánymódosítás mindenkire kiterjedhet. A magyar humor önirónikus hangvétele rögvest készített ezekre a hazugságáradatokra egy parodisztikus fideszes értelmező szótárat.

  • megvédjük a nyugdíjakat = ellopták 3 millió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarítását
  • 1 millió új munkahely = 120 ezerrel több munkanélküli
  • olcsóbb állam = a Magyar Köztársaság történetében eddig sosem látott számú miniszteri-, államtitkári-besorolású embert foglalkoztatnak, az állam még sosem volt ilyen drága
  • munkahelyteremtés = rokonokat zsíros állásokba
  • senki nem járhat rosszabbul az új adórendszerrel = ”mindössze” a lakosság 82%-a járt rosszabbul
  • megmentjük a devizahiteleseket = a Fidesz 210-220 forint közé emelte a svájci frankot gazdaságpolitikai ámokfutásával és felelőtlen kijelentéseivel
  • bővítjük a közfoglalkoztatást = szétverték a közmunkaprogramot, negyedére csökkent a közfoglalkoztatottak száma, fele annyi időtartamban, töredéknyi pénzért dolgozhatnak, mint korábban
  • minél több embernek kell dolgoznia = időseket, rokkantakat zúdítanak a sosem látott munkanélküliséggel sújtott munkaerőpiacra, aztán éljenek meg, ahogy tudnak, de legalább nem kell nyugdíjat fizetni utánuk
  • rendvédelmiek korkedvezményes nyugdíjának eltörlése = minden korkedvezményt eltörölnek, visszahívják ezeket az embereket a munkahelyekre egy hónapra, majd kirúgják, és aztán húzza ki a nyugdíjig, ahogy tudja.

Biztosan sokan emlékeznek a viccre, amikor az egyik férfi egy baltával súlyos sérülést okoz a másiknak, aki erre rákérdez: ”Ez vicc volt, vagy komoly? Mert viccnek, elég durva!”
Sajnos a fentiekkel kapcsolatban egyetlen konklúzió vonható le: egyáltalán nem vicces, sőt, rémületes és életveszélyes.

Ma már mindenkit átvertek az országban: a diákoktól elvették a jövőt az ingyenes felsőoktatási férőhelyek felére csökkentésével, a dolgozóktól elvették a fizetésük egy jelentős részét az igazságtalan adórendszerrel, elrabolták a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat. A dolgozókat zsarolják a munkahelyükön és az egekbe emelték az törlesztőrészleteiket, a nyugdíjasoktól elvették a nyugdíjemelésük felét, egekbe emelték a gyógyszerárakat, veszélyeztetik a nyugdíjaikat, életüket.

Már csak az a kérdés, hogy ki hisz még a Nemzeti Átverés Kormányának, illetve meddig tűrik még gátlástalan hazugságaikat, népnyúzó intézkedéseiket.

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy vonják vissza alkotmánymódosító javaslatukat, amellyel hatszázezer nyugdíjastól akarják elvenni szerzett jogaikat, megélhetésük biztonságát!

Török Zsolt MSZP,
szóvivő